Google Xistence poate trăi în locul tău, relaxează-te! [PARODIE]

Eşti în plină eră digitală. Interacţionezi cu semenii tăi tot mai intens şi la distanţe tot mai mari pe globul ăsta numit Terra, care pare că se micşorează cu fiecare an care trece. Te globalizezi. Devenim toţi o mare familie.

Timpul e tot mai grăbit, el face ce ştie cel mai bine să facă: trece, nu stă după tine. Tu ce faci? Te adaptezi sau mori? N-ai de ales, nu? Trebuie să înveţi să faci totul mult mai eficient, inclusiv stabilirea şi menţinerea contactelor sociale. Majoritatea prietenilor poate nici nu i-ai întâlnit vreodată în persoană, dar mai contează? Reţelele sociale te ajută mult să te simţi “conectat”, mai ales că eşti peste tot: pe Hi5, pe Netlog şi mai nou pe Facebook şi Twitter. Chiar dacă îi percepi cumva ca pe eroii dintr-un joc, sunt şi ei la fel de oameni ca şi tine.

Când vrei să mai povesteşti cu vreun prieten dintre acei puţini prieteni pe care i-ai şi văzut în carne şi oase, nu te mai oboseşti să mergi acasă la el. Ar dura mult prea mult, nu? Şi de ce ai face-o când îl poţi vedea pe webcam (dacă chiar ţi-e neapărat să-l şi vezi) şi poţi clămpăni cu el pe messenger, mai ales că între două sesiuni de clămpăneală mai întinzi nişte chiloţi la uscat, înfuleci dintr-o pungă cu chips-uri şi tragi cu ochiul la un film în timp ce ţii telefonul între cap şi umăr ca să-ţi vrăjeşti prietena.

Când trebuie să te documentezi în legătură cu un subiect nu te mai duci la bibliotecă să vezi ce cărţi găseşti pe tema respectivă, din moment ce Google is your friend.

Când ţi se strică un obiect nu mai fugi prin ateliere meşteşugăreşti să vezi cine ţi-l poate repara şi cu cât. Îl arunci şi-ţi iei altul mai nou, mai frumos şi mai luminos.

Scurt, rapid, că n-ai timp.

Viaţa e grea iar tu, deşi înveţi să faci lucrurile tot mai repede, eşti din ce în ce mai ocupat. Atât de ocupat încât de la un timp începi să simţi că nici măcar de viaţa socială pe Hi5, Netlog, Facebook & Twitter nu mai ai timp.

Aici intră în schemă Google, care rămâne prietenul tău până la capăt şi te ajută de mai multe ori decât ai fi putut spera.

Nu te-ai lămurit cu ce te poate ajuta Google aici? E simplu: te scapă de povara de a fi nevoit să îi saturi mereu pe toţi prietenii tăi virtuali de setea de a afla noutăţi despre tine. Cum? Îţi actualizează el automat starea pe reţelele sociale ca să fie prietenii tăi liniştiţi că ştiu ce faci şi la ce te gândeşti în fiecare clipă şi tot el îţi pune sus şi poze cu tine din ultimele excursii, că dacă le spui ălora că te-ai fâlfâit nu ştiu pe unde şi nu le arăţi şi pozele, mai bine i-ai fi înjurat de mamă. Acelaşi Google mai dă în locul tău şi câte o ciripeală pe Twitter să nu se îngrijoreze lumea că, doamne fereşte, nu mai scrii nimic pentru că poate ai păţit penis captivus într-o partidă de sex virtual, întreruptă în momentul cel mai nepotrivit de un blestemat de popup de messenger sau de vreun BUZZ bădărănesc.

Şi gata. Eşti liber ca pasărea cerului. Ai timp în sfârşit să faci ceea ce ţi-ai dorit cu adevărat şi n-ai apucat: ai timp să joci World of Warcraft şi Tower Defense.

Ah, era să uit: şi tot Google îţi trimite săptămânal pe mail ultimele noutăţi despre viaţa ta virtuală pentru ca, în caz că te întâlneşti cu careva dintre prietenii tăi virtuali, să nu fii luat prin surprindere şi să te dai de gol dacă nu eşti pus în temă din timp.

Şi ca să nu vă mai fierb, noul serviciu se numeşte Google Xistence şi a fost creat tocmai pentru că viaţa e prea scurtă ca să o iroseşti pe interacţiuni sociale. Bineînţeles că este o glumă / parodie, dar Google se pare că nu a gustat-o din moment ce s-a grăbit să adauge site-ul pe lista site-urilor de phishing. E drept că pe pagina cu pricina există un formular de login cu username + password care aduce cu formularul de pe site-urile Google, numai că cele două câmpuri sunt dezactivate (nu se poate scrie nimic în ele), semnal clar că autorii nu au intenţii de phishing ci au vrut doar să facă o glumă. Reuşită, după părerea mea, chiar dacă poate domnul Eric Schmidt, din postura lui de Google CEO, poate nu ar putea-o aprecia.

Life is hard. Let Google live it for you. We take care of the annoying social stuff while you get some work done.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.