Zvonlandia la zi: 23.01.2010

Windows 7 Mobile se va lansa la sfărşitul lui 2010 – aşa cum auzisem şi eu iniţial, de altfel. Chiar mă miram de viteza pe care a prins-o Microsoft în materie de scris şi finisat cod-sursă, dar se pare că nu a fost decât o încercare (eşuată) de a ţine atenţia publicului departe de Nexus One şi iPhone 4.

Motorola intenţionează să cucerească singură piaţa chineză- supărată probabil pe aliatul de conjuctură (Google), Motorola a hotărât să negocieze direct cu operatorii din China lansarea unor modele de smartphone rulând Android. La urma-urmei, de ce nu? Mai ales când se estimează că va pierde între 150 şi 200 milioane dolari SUA dacă Google îşi ia jucăriile şi pleacă de lângă Marele Zid Chinezesc.

Steve Ballmer scrie un autograf pe un MacBook Pro – poftim, să mai spună cineva că Microsoft nu se face frate cu dracu’? Dacă şi urmaşul lui Bill Gates în fruntea Microsoft face un astfel de gest, eu ce concluzie să trag? Sau o fi vreo făcătură?

Google şi HTC lucrează în secret la un tablet – probabil că s-au săturat de vâlva care se face pe tema presupusei lansări a unei scule asemănătoare de către Apple (mie, cel puţin, mi-a ajuns) şi au hotărât să ia problema în mână. Având deja ca referinţă colaborarea fructuoasă din care a rezultat Nexus One, cei doi jucători îşi vor reuni forţele pentru a lansa un tablet ce va rula Google Chrome OS. Umblă vorba că gadget-ul va fi puternic orientat spre navigarea pe web folosind degetele, nevoia de introducere a textului prin intermediul tastaturii virtuale fiind redusă la minimul posibil. Om trăi ş-om vedea.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Dan spune:

    Astept cu nerabdare Windows 7 Mobile. Windows Mobile de pana acum a fost o mare porcarie.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.