Twitter şi gripa porcină

De doar 3 zile a descoperit fostul boss al Microsoft (cunoscut şi sub numele de Bill Gates) Twitter-ul şi are deja, la data scrierii acestui articol (22.01.2010, ora României – 16:19) 301.247 de urmăritori (followers în engleză). Adică utilizatori de Twitter care sunt curioşi de ceea ce spune Bill Gates, în timp ce el este curios de tweet-urile a doar 42 entităţi (dintre care merită menţionate aici Unicef, Microsoft, Regina Rania al Abdullah a Iordanului precum şi o bunăciune de fată Ashley Tisdale). Ce dacă se ocupă mai nou cu filantropia, tot bărbat rămâne…

Foarte multă lume bună “se bagă” pe Twitter, este o modă virală în perioada asta să-ţi faci cont acolo. Nu mai există o zi fără să nu citesc de vreun VIP că a făcut vreun gest vis-a-vis de Twitter (ba că Eric Schimdt, CEO-ul Google, şi-a făcut şi el cont, ori că Barack Obama a ţinut să mulţumească personal prin intermediul acestui serviciu celor care au donat sume supravieţuitorilor cutremurului din Haiti…).

De pe meleagurile noastre, contul lui Băsescu merită amintit, în special prin priza care a avut-o la electoratul tânăr în perioada alegerilor. Mai ales că iconiţa de pe site-ul oficial este cel puţin inspirată. Destul de previzibil de altfel, frecvenţa postărilor pe Twitter făcute de Preşedinte, a scăzut simţitor după terminarea alegerilor, de la 2-3 pe zi în timpul campaniei, la doar 3 postări într-o lună şi jumătate.

Părerea mea este că dacă s-ar fi răspândit gripa porcină în ritmul ameţitor în care o face Twitter-ul, am fi fost demult vaccinaţi cu toţii. Chiar dacă ar fi trebuit să fie folosiţi mascaţii pentru asta.

Ce poţi scrie pe Twitter? Se pare că un medic scria pe Twitter în timpul unei operaţii de cancer, ceea ce pare o tâmpenie la prima vedere. Alţii postează pe acelaşi Twitter în timp ce fac sex… mega-tâmpenie. Deci, în principiu orice, de oriunde şi oricând.

O altă dezbatere este dacă însuşi Papa ar trebui să aibă cont de Twitter. Eu cred că ar avea probleme să ţină o slujbă online în felul ăsta, datorită limitei de 140 de caractere…

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.