Patch

“Ce este un patch?” se întreabă foarte multă lume când întâlneşte termenul. Păi, după cum îi spune şi traducerea din engleză, este în principiu un petec cu care se peticeşte o gaură.

Adică un mini-program creat pentru a repara o vulnerabilitate ori pentru a actualiza un program, în sensul îmbunătăţirii funcţionalităţii şi performanţei acestuia. Patch-urile sunt scrise de regulă de către producătorul produsului care este astfel peticit.

Deşi scopul lor principal este de a repara unele probleme, se mai întâmplă ca unele patch-uri prost făcute să genereze alte probleme, cauzând astfel fenomenul de “software regression“.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Glosar

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.


Pingbacks

  1. [...] prima cifră din numărul versiunii, trebuie să primească ceva mai mult decât o mână de patch-uri sau extensii. Şi adevărul e că noul Chrome îşi justifică pe deplin schimbarea majoră de [...]

  2. [...] al conceptului) a publicat o listă de vulnerabilități  și  exploit-uri (în prezent fără patch-uri) care ar putea permite crackerilor și script-kiddies să compromită sisteme de control [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.