Apple frate cu Microsoft?

Ce relaţie ciudată există între Apple şi Google! Relaţia de afecţiune reciprocă, care a culminat cu racolarea lui Eric Schmidt în consiliul directorilor Apple, s-a transformat treptat într-un paradox format dintr-un amestec de iubire şi ură. Şi totul din cauza pieţei smartphone-urilor.

Apple consideră că Google s-a întins mai mult decât îi este plapuma, intrând pe terenul lor favorit de joacă (nişa gadget-urilor capabile să atragă cohorte de fani necondiţionaţi, care pentru următorii 5 ani va fi cea a smartphone-urilor), în timp ce Google este de părere că viziunea lor genială de schimbare a modului în care interacţionăm şi folosim calculatoarele i-a îndreptat paşii spre această piaţă. Un singur lucru e clar: ambele companii vor mai mult.

În 5 ianuarie 2010 Google a făcut un lucru în stilul caracteristic Apple: şi-a lansat superphone-ul Nexus One în cadrul unei prezentări. În aceeaşi zi, Apple a făcut şi el un lucru care este de obicei apanajul lui Google: a achiziţionat Quattro Wireless» Iar când două companii cu aproximativ acelaşi obiect de activitate încep să se imite una pe cealaltă, înseamnă de obicei unu din două lucruri: fie sunt conduse de aceiaşi oameni» , ori sunt în război.

Lansarea superphone-lui propriu Google, rivalul direct al lui iPhone, nu a făcut decât să adâncească prăpastia dintre cele două companii punându-le pe aceastea pe curs de coliziune, deşi sediile lor centrale sunt despărţite de doar 16 kilometri în Silicon Valley.

Care va fi replica lui Steve Jobs la mişcarea lui Google cu Nexus One? Răspunsul posibil vine din zona mea favorită a IT-ului, respectiv Zvonlandia. Pe unde se aude că Boss-ul Apple cochetează cu gândul schimbării motorul de căutare folosit în prezent de toate terminalele Apple (oare care o fi? Bineînţeles că Google! Aţi ghicit, era uşor…) cu nimeni altul decât… Bing-ul duşmanului de moarte de odinioară, Bill Gates. Iar cum motorul de căutare marca Microsoft este într-o ferventă căutare de parteneri în speranţa câştigării unui procent sau două pe piaţa dominată categoric în prezent de Google, un asemenea parteneriat nu mi se pare foarte ieşit din tipare.

Cum se spune: “Fă-te frate cu dracu’, până când treci puntea”?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

o companie expertă în livrarea mesajelor publicitare utilizatorilor de telefonie mobilă în funcţie de obiceiurile acestora de folosire a web-ului, aflată în plină expansiune.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
deşi nu mai este cazul aici, pentru că Eric Schimdt a părăsit managementul Apple în august 2007 după refuzul ambiguu a lui Apple de a aproba două aplicaţii Google în celebrul lor iStorePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: AnalizeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.