AMP: o cameră video care înregistrează HDR (High Dinamic Range)

AMP este o cameră video cu un singur obiectiv care poate captura în timp real imagini HDR. Video HDR (High Dinamic Range), după cum știți, expune irealitățile viu mirositoare ascunse în viață (sau ceva de genul ăsta).

Încercând o explicație mai coerentă, HDR presupune un set de tehnici aplicate procesării imaginilor filmate (sau fotografiate) prin alegerea celei mai reușite imagini supraexpuse și subexpuse (sau o serie a acestora) și contopirea acestora într-un rezultat care, deși este a aceluiași subiect, arată foarte diferit față de cum este perceput acel obiect cu ochiul uman. În esență totul depinde de intensitatea luminii și tehnica este cunoscută de prin 1850 (dacă vă vine să credeți), an din care a evoluat fiind acum valabilă în camerele foto SLR cu specificații medii sau de top.

Doar urmăriți clipul de mai sus pentru a pricepe instant ce înseamnă HDR.

Sistemul implementat de modelul AMP utilizează un splitter care împarte imaginea surprinsă de obiectiv în două și o dirijează spre cei trei senzori, oferind astfel un interval dinamic de 17 opriri. AMP are o tonă de opțiuni HDR, majoritatea dintre acestea fiind demente și ridicole dar câteva par să arate chiar bine. Să sperăm că, AMP (și alți producători) pot optimiza setările, algoritmii și sistemele lor astfel încât să putem folosi de fapt HDR video pentru a face clipuri de genul ăsta:

sau ăsta:

Având încă pe retină imaginile din clipurile de mai sus, mă entuziasmez la ideea de video HDR în 3D.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Stefan spune:

    Salut ,puteti sami spuneti si mie cum sa adaug widget cu etichete in 3D ca e frumos si vreua si eu asa ceva pe site la mine ,va rog frumos sami spuneti cum ca caut asa ceva de mult timp si nu gasesc o sa va ramin dator ,multumesc

  2. Stefan spune:

    Salut sun toto eu astep raspuns hai va rog sami trimiteti raspuns pe stefanmorcodeanu@gmail.com cum sa adaug si eu norul asta de etichete :) astept raspuns de la voi pe email multumesc

  3. Victor spune:

    interesant articol.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.