Tehnologii promițătoare inventate în 2011 – partea VIII: NFC și explozia plăților făcute cu mobilul

Anul acesta este probabil ca plățile făcute cu mobilul să devină o banalitate și prin zonele democratice din lume. Folosită în Japonia încă de prin 2005, tehnologia NFC (Near Field Communication) s-a extins la nivel global, ultimele modele de smartphone suportând toate acest protocol.

Ce este NFC? Near Field Communication îți înlocuiește în principiu cartea de credit/debit cu telefonul: fluturi telefonul în apropierea unui cititor de carduri dintr-un magazin sau taxi iar banii îți sunt transferați din contul tău în cel al comerciantului.

Se estimează că până în 2013 1 din 5 telefoane mobile va fi echipat cu hardware-ul compatibil NFC. Trecând în revista concurența de pe această piață putem enumera: Google Wallet, Serve (American Express) și ISIS.

Închei aici seria tehnologiilor cu potențial care au ajuns în atenția opiniei publice internaționale anul trecut. Poate vom reuși peste un an să analizăm evoluția fiecăreia dintre acestea în 2012.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.