Tehnologii promițătoare inventate în 2011 – partea VI: Full duplexing = calea către 5G

Mai multă lățime de bandă, mult mai multă lățime de bandă, tot mai multă lățime de bandă – aceasta este preocuparea principală a industriei wireless și găsirea de soluții pentru hrănirea foamei de viteză la internet prin mobil (apropo de diferența în viteză dintre 3G și 4G).

Preocupare validă deși operatorii de telefonie mobilă ar putea pune la dispoziția clienților conexiuni mult mai rapide folosindu-se de infrastructura curentă dacă ar pune în aplicare descoperirea cercetătorilor de la Universitatea Rice.

Echipa a reușit să atingă full duplexing – dublând efectiv cantitatea de date transmisă prin rețea – și asta folosind echipament contemporan. Cu toate că vor trebui puse la punct noi standarde wireless pentru a putea fi folosită tehnologia, aceasta ar putea fi lansată rapid, fără schimbări majore de infrastructură.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.