Cât de rapid va fi 4G față de 3G?

2G, 3G, 3G+, 3,5G, 4G și lista poate continua cu HSPD, UMTS, LTE, CDMA, GSM, GPRS s.a.m.d. Cine are timp și nervi să țină minte atâtea majuscule, protocoale, standarde și specificații?

În fond și la urma-urmei utilizatorul final este interesat doar de plusul de viteză câștigat de noua generație de conexiune  la internet prin mobil față de cea veche: adică 4G (pentru a cărei premieră în România se bat în prezent Orange și Cosmote cu anul probabil al lansării 2013 sau 2014) față de actualul 3G.

În imaginea de mai jos aveți răspunsul, prezentat într-o formă sugestivă:

viteză 3G fata de 4G

Amatorilor cunoscători ai limbii engleze și dornici de o explicație mai detaliată le recomand clipul de mai jos:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. adrix spune:

    interesant articol, multumesc si pentru video


Pingbacks

  1. [...] Mai multă lățime de bandă, mult mai multă lățime de bandă, tot mai multă lățime de bandă – aceasta este preocuparea principală a industriei wireless și găsirea de soluții pentru hrănirea foamei de viteză la internet prin mobil (apropo de diferența în viteză dintre 3G și 4G). [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.