Tehnologii promițătoare inventate în 2011 – partea IV: Holodeck-ul Playstation de la Sony

Holospatiu sony playstationDespre holodeck-ul din Star Trek am scris mai pe larg aici și rămân la părerea mea că oferă pachetul complet de senzații în materie de divertisment și nu numai. Până când tehnologia holodeck-ului nu va deveni la fel de comună ca telefonia mobilă nu mă va satisface nimic altceva: televizoare full HD? proiectoare la rezoluție 4K? filme 3D? holograme? surogate patetice.

De aceeași părere cu mine este și Sony care, chiar dacă holospațiul din Star Trek este deocamdată doar o dulce fantezie (la fel ca și teleportarea, că tot veni vorba), a creat niște decoruri și scenarii convingătoare care cu siguranță te vor pune pe gânduri.

Pretinzând că nu au editat și nu au folosit tehnici post-producție, Sony Europa împreună cu vreo două companii din Londra a filmat o serie de clipuri uimitoare care par să creeze o experiență similară celei din holodeck.
Folosind un mix echipamente de recuzită, trucuri optice, actori camuflați în lycra, software de urmărire a mișcării (motion-tracking), mapare și proiecție plus un controler de mișcare PlayStation Move, secvențele video crează un mediu realistic comparabil cu cel din holodeck care trebuie să fie văzut pentru a fi crezut.

Aparține viitorul realității augmentate? Eu sunt gata să-mi pariez pensia că da, motiv pentru care am și scris deja de peste un an aici și aici pe tema asta.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.