Tehnologii promițătoare inventate în 2011 – partea III: baterii mai performante

transparent batteryÎn ultimii 2-3 ani tehnologia dispozitivelor mobile s-a dezvoltat furtunos pe direcția puterii de procesare și a calității display-urilor (am trecut de bariera de 1GHz single-core de multișor și ne apropiem cu pași repezi de primele smartphone-uri cu procesoare quad-core. Fiecare nouă generație de procesoare promite o viteză de procesare crescută cu un consum mai mic de energie decât predecesoarea.

Cu toate acestea, în materie de acumulatori lucrurile nu au evoluat nici pe departe în același ritm alert. Câteva grupuri de cercetători lucrează la crearea unui viitor în care nu vom mai fi nevoiți să ne conectăm la încărcător gadget-urile în fiecare seară iar când le vom conecta, acestea se vor încărca mai repede. Berkeley National Laboratory a inventat un nou polymer care va permite construirea unei baterii de o capacitate crescută cu 30% față de bateriile litiu-ion actuale. Alți oameni în halate de laboranți de la Universitatea din Illionis au dezvoltat o tehnică care va duce la baterii cu capacitate mare să se încarce și să se descarce în doar câteva secunde. Un student la Standord lucrează la o generație de acumulatori care să poată fi reîncărcați câteva decenii fără să-și piardă din capacitate. Alt cercetător de la Standford ne-a arătat bateriile transparente ce vor putea echipa gadgeturile transparente.

Dacă punem laolaltă toate aceste inovații ne-am putea bucura peste doar câțiva ani de acumulatorul transparent care se încarcă instant, are viață super-lungă și capacitate imensă, să ne satisfacă foamea continuă de energie. Dacă….

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.