Tehnologii promițătoare inventate în 2011 – partea II: Lentile de contact bionice, de tip „Terminator”

high tech contact lensens bionicCum ar fi dacă am putea să vizualizăm alerte grafice fără să trebuiască să ne uităm la ecranul unui gadget? Aceasta este promisiunea unor lentile de contact high-tech care au încorporat și un mini-display.

Cercetători de la University of Washington au dezvoltat o lentilă care include toată electronica necesară pentru afișarea către purtător de informații vizuale, fiind în același timp complet sigură pentru țesutul ochiului.

Există în prezent o singură limitare a acestei lentile: poate afișa un singur pixel. Prototipul ar putea sta la baza dezvoltării unor sisteme mai avansate și, poate în curând, vom putea să ne comandăm propria pereche de lentile de contact capabile să ne augmenteze realitatea prin afișarea de informații de la Google sau Wikipedia despre obiectele sau locurile la care ne uităm ori să ne imerseze într-un joc online de acțiune.

Ceva similar cu ce se vede în imaginile de mai jos:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.