Ce-mi place la Bing

Microsoft Bing Logo

M-am trezit vizitând mai des noul motor de căutare al lui Microsoft de când acesta a fost re-lansat. Mai mult să verific ce fotografie mai are pusă pe post de background. Pentru că sunt absolut superbe şi le schimbă în fiecare zi. Şi fotografia de pe varianta românească a lui Bing este diferită de cea care apare pe varianta internaţională. Iar dacă am uitat să-l accesez câteva zile, nu-i nici un bai, pentru că am nişte săgeţi în partea de jos cu care pot să mă uit la fotografiile din ziele trecute.

De curând am observat că, dacă mişc mouse-ul peste fotografia din background (la varianta internaţională), în unele zone apar nişte pătrăţele, cu un contur de culoare albă pe un fundal negru transparent, după cum le-am indicat cu nişte săgeţi în imaginea de mai jos:

Casute informative Bing

Iar dacă te apropii cu mouse-ul de pătrăţelul cu pricina apare un altul în care ţi se prezintă în câteva cuvinte informaţii despre acea porţiune şi, mai important, un link pe care-l poţi accesa pentru a dacă vrei să afli mai multe. Cam aşa:

Căsuţe informative Bing detaliate

Deşi până acum am văzut că link-urile duc fie către o pagină din Wikipedia sau cu nişte fotografii indexate de Bing ori Bing Maps, pe viitor acestea ar putea fi monetizate, pentru că nu mi se pare foarte greu de imaginat următorul scenariu: într-o zi văd pe Bing o fotografie cu un peisaj de vis şi, dacă vreau să vizitez locurile alea, nu trebuie decât să fac un click de mouse pentru a ajunge pe pagina unei agenţii de turism unde să-mi pot face rezervare.

Altă chestie care îmi place este ce formulare inspirată au găsit ei pentru a te îmbia să ţi-l setezi ca startpage/homepage: “Make Bing your decision engine”. Abia când am citit-o prima oară, am realizat cât de multe decizii iau consultând motorul de căutare…

Per ansamblu, Bing are multe în comun cu vărul lui, sistemul de operare Windows, ceea ce mi se pare normal, doar sunt produse ale aceleiaşi companii, Microsoft. Şi când spun asta mă refer la aspectul strălucitor şi foarte bine finisat al motorului de căutare, chestie care “ia faţa” utilizatorului. Dacă nu am fi fost obişnuit cu Google şi aş fi folosit doar ceea ce oferă Microsoft în materie de search engine, trecerea la Google mi s-ar fi părut un pas înapoi, cel puţin în materie de design şi layout al paginii. Numai că cei care s-au obosit să testeze la sânge rezultatele oferite de cele două motoare de căutare, concluzionează că nu există search engine-ul perfect, iar Bing, din dorinţa de furniza rezultate mai relevante decât concurenţa, uneori poziţionează mai slab anumite site-uri care la Google sunt pe primele locuri (şi pe bună dreptate).

Totuşi, e marfă să înceapă clipul video să ruleze doar când pui mouse-ul deasupra lui, cum se întâmplă cu search results la Bing…

Sau dacă vă e teamă că ar putea exista vreo pagină web pe care să o rataţi din cauza folosirii unui motor de căutare mai puţin inspirat, recomand folosirea unuia dintre acele site-uri care permit căutarea simultană pe mai multe search-engines, cum ar fi Bing-vs-GoogleBlackdogFuria sau GoogaWho (cu ultimul poţi să faci foarte uşor comparaţii între rezultatele principalelor motoare de căutare, cum ar fi Google, Bing, Ask, Yahoo, InfoSpace, Lycos, AltaVista sau Dogpile).

Dar dacă vreţi să vedeţi în fiecare zi câte o fotografie superbă, folosiţi cu încredere Bing.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: AnalizeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

 1. Valentin spune:

  Este adevarat ce spui, dar cu o floare nu se face primavara. Cei de la Google s-au axat pe partea de indexare a paginilor, pe furnizarea celor mai relevante rezultate si, mai ales pe partea de traducere, fapt ce atarna greu in balanta. Si apoi, am incercat si alte motore de cautare sau portaluri de cautare (Yahoo, Bing, AltaVista, Lycos s.a.) si tot la Google m-am intors… pentru ca acolo am gasit ceea ce am cautat. Si nu in ultimul rand, pana in prezent cei de la Google sustin miscarea Open source, fapt ce permite utilizatorilor de sisteme Linux (Red Hat Fedora, Debian, Ubuntu, Sue Linux s.a.) sa aiba acces la servicii ce nu ar fi disponibile decat utilizatorilor de M$ Windows. Personal, nu pot uita ca tot ce a inceput bun compania Microsoft s-a terminat prost… astfel, ce zici daca intr-o zi (cand Bing va acapara o portie suficienta din piata) pentru a avea acces la “foricelele” de pe Bing va trebui instalat un plugin disponibil doar pe anumite versiuni de platforme M$ Widows Genuine (adica licentiate, cu “eticheta GENUINE” cu tot)…

  • Şopârloiul spune:

   Nu se face primavara, de acord. De la scrierea articolului de mai sus, Yahoo a renuntat sa mai dezvolte propriul motor de cautare, bazandu-se exclusiv pe Bing, lucru care i-a crescut celui din urma cota de piata. Totusi, in ultimul timp si Google a inceput sa fie criticat pentru numarul mare de site-uri irelevante care ajung pe prima pagina, asa-numitele „farms content” si site-urile create de catre spammeri care stiu sa pacaleasca algoritmii Google, asa ca mai au si el de lucru pana cand se va putea spune ca motorul lor de cautare se apropie de perfectiune. Mai mult, explozia continutului video aproape imposibil de indexat, da inca batai de cap mari celor care cauta solutii pentru aceasta problema. Cat despre Bing, sper ca esti la curent cu ultimele acuzatii ale celor de la Google, conform carora, Microsoft, folosindu-se de ceva plugin-uri din IE8 si de Bing ToolBar, a inceput „imprumute” din rezultatele cautarilor oferite de catre compania din Moutain View (Google). Una peste alta, din aceste confruntari, tot noi, utilizatorii finali avem de castigat.


Trackbacks

 1. bagamare.ro spune:

  Ce-mi place la Bing | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

  M-am trezit vizitând mai des noul motor de căutare al lui Microsoft de când acesta a fost re-lansat. Mai mult să verific ce fotografie mai are pusă pe post de background. Pentru că sunt absolut superbe şi le schimbă în fiecare zi….

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.