Bicicleta viitorului schimbă vitezele cu puterea gândului

Bicicleta de mai sus ar putea fi folosită în viitor, când, pentru a schimba vitezele, va trebui doar să te gândești la asta. Proiectul este deocamdată doar în fază de prototip (și probabil că va rămâne așa). Cicliștii vor aprecia caracteristicile aerodinamice ale bicicletei și cadrul din fibră de carbon dar cel mai inovator aspect rămâne schimbatul vitezelor.

Înainte de folosirea capabilităților de citire a gândului, ciclistul va trebui să-și învețe bicicleta cu lungimea de undă a propriilor gândurilor, procedură îndeplinită deocamdată cu o aplicație iPhone experimentală.

Pare magie la ora actuală dar vorba lui Arthur C. Clark „Orice tehnologie suficient de avansată este imposibil de distins de magie”.

priux x parleeProiectul de mai sus, Priux X Parlee, pe numele lui, este sponsorizat de către constructorul de biciclete Parlee și  Toyota fiind o componentă a propriului program Prius Projects.

Poate aș fi preferat ca Toyota să investească mai mulți bani în reconstruirea Japoniei, devastată de cutremurul din martie 2011 urmat de tsunami și catastrofa nucleară de la centrala Fukushima dar designer-ul a subliniat că „prototipul este proiectat doar din motive de design explorațional??? și nu va fi de vânzare”.

Până una-alta, merită semnalată abordarea, mai ales că se înscrie pe trendul controlării dispozitivelor cu puterea gândului, cum ar fi noua interfață creier-computer care permite controlarea roboților cu mișcările ochilor sau planul Japoniei de a construi roboți controlabili cu puterea gândului până în 2020.

 

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.


Pingbacks

  1. [...] sunt de părere că vor trece mai mult de 5 ani până când va deveni ubicuitate. Deocamdată avem o bicicletă controlată de un iPhone. Not [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.