Microsoft patentează touchscreen-ul autosteril prin folosirea UV

Microsoft autosanitize screen patentEste un adevăr recunoscut că tastaturile fizice și moușii sunt printre cele mai puțin igienice lucruri din orice casă. Pe măsură ce înlocuit aceste dispozitive fizice cu gesturi făcute pe ecrane tactile, aceste suprafețe devin unsuroase, constituind astfel medii ideale pentru bacterii.

Un patent inițiat de Microsoft în aprilie 2010 sugerează folosirea unei surse de lumină ultravioletă pentru  sterilizarea suprafețelor touchscreen-urilor. Sursa UV este integrată în dispozitiv și poziționată pe același plan cu iluminarea din fundat astfel încât să poată neutraliza germenii situați pe suprafața exterioară a ecranului.

Patentul precizează că o astfel de tehnică ar putea fi folosită nu doar pentru sterilizarea propriilor gadget-uri, cât mai ales a dispozitivelor care sunt folosite de mai mulți oameni, cum ar fi ecranele bancomatelor, cântarele electronice din supermarketuri sau kioskurile informaționale din aeroporturi. Tehnologia este proiectată să fie folosită în combinație cu un senzor de proximitate care activează sursa de UV doar dacă nu este detectată prezența vreunui utilizator.

Nu există în prezent nicio informație cu privire la termenul în care această tehnologie ar putea fi disponibilă publicului larg.

 

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.