Google Street View pe calea ferată din Alpii elvețieni

O echipă de la Google a mers recent în Alpii elvețieni să filmeze o călătorie pe calea ferată dintre Albula și Bernina, considerată ca fiind una cu cele mai pitorești peisaje din lume: puțini s-ar plânge dacă ar trebui să facă o asemenea deplasare în interes de serviciu.

Secțiunea filmată va fi în curând disponibilă pe Google Maps iar filmarea a fost realizată în cooperare cu operatorul căilor ferate Rhaetian. Ruta, celebră pentru peisajele pastorale de munte, pornește de la Thusis – Elveția, prin St. Moritz cu ultima oprire la Tirano în Italia.

Google Street View CarPentru a captura imaginile, echipa de la Google a montat un triciclu pe un vagon de marfă plat (fără pereți înălțători) împins de o locomotivă. Aparatele foto montate cu obiectivele spre nouă direcții diferite au capturat fotografii care vor fi prelucrate pentru a oferi o vedere panoramică la 360 de grade.

Toate bune și frumoase, cu mențiunea că Google Street View ar trebuie să fie redenumit în acest caz în Google Railway View.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.