Nokia închide fabrica din România = avem cu 2.200 mai mulți șomeri

Nokia MicrosoftNokia face reduceri masive ale forței proprii de muncă, închizând și micșorând din numărul fabricilor pe care le avea în Europa și SUA.

După ce a înregistrat pierderi masive în semestrul II al anului curent, (parțial datorită falimentului strategiei pe secțiunea smartphone-uri), gigantul finlandez va închide până la sfârșitul lui 2011 fabrica de lângă Cluj – care are aproximativ 2.200 de angajați – și se va concentra pe fabricile din Asia unde forța de muncă este (încă) mai ieftină.

De asemenea, Nokia va închide operațiunile de tipul „location & commerce” din Bonn (Germania), Malvern și Penn (SUA) și va reconsidera rolul pe termen lung al fabricilor din Salo, Finlanda, Komarom, Ungaria și Reynosa (Mexico), care va afecta personalul în 2012.

Bilanțul total este brutal: 3.500 de oameni vor rămâne fără job până la sfârșitul lui 2012, în plus față de cei 7.000 care au fost deja dați afară în aprilie 2011.

Fabrica de la Cluj era folosită în principal pentru producerea telefoanelor mobile de tipul „feature phone” (telefon mobil cu specificații suplimentare față de unul obișnuit, dar fără facilitățile oferite de un smartphone de ultimă generație), așa că ultimul val de concedieri nu va afecta producția Nokia de smartphone sau contractul încheiat cu Microsoft (prin care vom avea cât de curând un smartphone Nokia care va rula Windows Phone 7 în locul arhaicului Symbian).

Nokia avea la sfârșitul anului 2010 132.427 de angajați (la nivel mondial).

 

 

 

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.