Google Drive sau GDrive revine. De data asta pe bune.

Google GDriveÎn urmă cu o lună cei care au studiat cu atenția codul sursă din Chromium (proiectul open-source din spatele browser-ului Google Chrome) au concluzionat că mult-așteptatul „GDrive” este foarte aproape de a fi lansat publicului larg.

Dacă ar fi să ne luăm după Zvonlandia acesta este deja folosit și testat pe plan intern de către angajații Google. Google Drive a fost online în 2007 și 2008 chiar dacă nu a fost niciodată promovat oficial de către cei din Mountain View iar pe urmă proiectul a fost închis.

Noul GDrive nu va fi altceva decât  Google Docs rebranduit, ceea ce chiar face sens având în vedere că, începând cu 2010, putem uploada orice fel de fișier în contul nostrul de Google Docs. Google Drive va profita de puterea cloud-computing-ului și oferi facilități de sincronizare similare cu cele oferite de Dropbox sau altor servicii din aceeași gamă.

Nu se știe când va fi ridicată cortina de deasupra noului serviciu dar sunt indicii care sugerează că acest lucru se va întâmpla odată cu lansarea versiuni cu numărul 4 de Android (Ice Cream Sandwich) și va fi cumva înglobat în acesta.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.