PayPal le dă replica hackerilor comunicând FBI-ului 1.000 de adrese IP folosite de Anonymous

După ce Anonymous (grupare de hackeri internaționali „implicată în operațiuni cibernetice și de etică moderne” Sîc!! – după cum se autoproclamă) a început la sfârșitul lui iulie o campanie public de boicotare a celui mai mare serviciu de plăți online, respectiv PayPal. Mărul discordiei îl reprezintă ajutorul dat de PayPal oamenilor în costume negre de la FBI în identificarea și prinderea unor hackeri care se țineau de prostioare în numele LulzSec, o altă „organizație” cu același obiect de activitate (adică se ocupau de DDoS-uri, exploit-uri, deface-uri, compromiterea serverelor Sony Pictures unde erau stocate conturile utilizatorilor de PlayStation, prăjiturele de astea…).

Logo-urile LulzSec și Anonymous

Mai adaug doar că LulzSec s-a împiedicat de PayPal (mai exact, au acționat împreună cu cei de la Anonymous sub numele comun de Antisec prin inițierea unei campanii anti-PayPal pe Twitter prin care în doar două zile vreo 35.000 de oameni și-au închis conturile, donând banii rămași unul dintre rezultate fiind că inclusiv prețul acțiunilor Ebay – compania mamă -  a scăzut la bursă) din cauză că PayPal a refuzat să accepte donații pentru siteul WikiLeaks, cu toate că sunt acceptate donații pentru culte locale, cum ar fi KKK (recunosc, e o frază alambicată dar ce mai e simplu în ziua de azi?). De reținut totuși puterea social media și apariția unui nou tip de atac la adresa multinaționalelor: DBoS (Distributed Boycott of Service)

Nici dei de la PayPal nu au stat cu mâinile în sân și au predat FBI-ul un număr de 1000 adrese IP despre care PayPal crede că au fost folosite de către Anonymous în atacurile DDoS împotriva serverelor companiei în 2010.

Este posibil ca această mișcare să nu fie altceva decât un mare fâs, deoarece nu este foarte greu pentru orice hacker sau script kiddie să-și mascheze IP-ul sau să aibă acces remote la un calculator de unde să inițieze atacurile. Deci, având 1000 de IP-uri poate însemna pentru FBI să aibă 1000 de indicii fără valoare dar nu se știe niciodată de unde poate sări iepurele.

Sursa: The Hacker News

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrime

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.