Microsoft: căldura disipată de servere poate fi folosită pentru încălzirea locuințelor

PC on flamesChiar dacă încă suntem în zona anotimpului călduros (de parcă ar urma să vină luna iulie nu mohorîtul octombrie), iarna se apropie. Microsoft, o companie atentă la viitor, cum ne-a obișnuit deja, s-a gîndit cum să ne țină de cald și în lunile geroase, respectiv cu energia emanată de serverele din norul computațional.

Uriașul din Mountain View a comandat un studiu din care a concluzionat că relocând serverele în zona apartamentelor și a clădirilor cu birouri ar putea nu numai să facă față mai bine nevoilor computaționale ale oamenilor, cât să le și înlocuiască acestora boilerele și încălzitoarele de apă instant. Serios:

Din punct de vedere fizic un server este o cutie din metal care convertește electricitatea în căldură. Temperatura aerului emanat de un server (tipic în jur de 40-50°C) este prea mică pentru a regenera electricitate eficient dar este perfectă pentru a fi folosită în scopul încălzirii locuințelor, a clădirilor de birouri, uscătoarelor de haine, a încălzitoarelor de apă și în agricultură.

Cuptorul tău de date personale” cum se va numi acest tip de calculator, te va ajuta să economisești bani și să-ți scazi amprenta de carbon, având grijă de nevoile tale energetice cât timp tu umbli lelea prin internet. În cele din urmă, toată căldura aia trebuie să ajungă undeva, de ce n-ar fi utilizată? Folosirea unor componente hardware obosite moral iar n-ar fi o problema prea mare pentru că, cu cât ar fi mai vechi cu atât ar genera mai multă căldură. Mișto, nu? Păcat că schema le va fi benefică, (din nou!?!) doar americanilor!

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.