Geamurile mașinior ar putea deveni ecrane tactile (touchscreens)

De parcă am mai avea nevoie de noi dovezi că ecranele tactile sunt la modă, designerii visează modalități de a le monta în interiorul mașinilor. Pentru aceia dintre voi care se întreabă cât de omniprezente vor deveni ecranele tactile, urmăriți clipul de mai jos, în care un copil admiră priveliștea de afară prin geamul unei mașini: câmpuri care se succed unul după altul, cicliști, copaci care și-au pierdut frunzele… este o scenă liniștită dar vă veți întreba: „OK, dar unde ne verificăm mailul?” Nicio problemă:

Normal, necesitatea de a opri mașina pentru a putea executa gesturi pe un touchscreen nu oferă o experiență prea plăcută dar îmi imaginez că acesta este doar vârful icebergului.

Dar dacă ar putea fi folosit acest sistem pentru a citi mailuri sau chiar Google Maps, lucrurile chiar ar începe să devină interesante. Jocuri: desigur. Filme: De ce nu? Cu toate că-mi imaginez că un o nuanță mai închisă a geamurilor n-ar strica pentru a putea urmări în condiții decente un film.

Acestea nu este primul concept pe care l-am văzut, Toyota  fiind implicată în dezvoltarea unui prototip similar care sugerează că într-o bună zi vom folosi ecranele tactile mult.
Iar dacă ai rămas cu impresia că designerii de la Toyota sunt îndrăgostiți de ideea touchscreen-urilor la tot pasul, află că ăștia sunt copii de țâță față de cei de la Corning care au în minte un astfel de viitor:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] dintre problemele ecranelor tactile din ziua de azi este că sunt destul de fragile, lucru care s-ar putea schimba dacă acestea n-ar [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.