Intel anunță noua familie Xeon E7 10 – primul procesor cu 10 nuclee

Intel a dezvăluit săptămâna asta o nouă familie de procesoare „heavy duty” Xeon E7 10 dedicată serverelor și calculatoarelor personale „high-end” și este primul chip Intel care va avea în dotare mai mult de 8 nuclee, după cum plănuia încă de anul trecut.

Intel Xeon E7-10 core processorNoul chip cu 10 nuclee este capabil să execute 20 de secvențe de cod simultan datorită tehnologiei Hyperthreading și este cu până la 40% mai rapid și mai eficient din punct de vedere al consumului de energie decât generația anterioară, respectiv Xeon 7500. Porțiuni ale procesorului pot fi oprite în totalitate în perioade de activitate redusă din rațiuni de eficiență energetică.

Chipul Xeon E7 are la bază tehnologia de fabricație pe 32 de nanometri, poate accesa 2TBytes de memorie RAM și are 30MBytes memorie cache de nivelul 3.  Procesorul va fi lansat în 10 versiuni diferite cu prețurile variind de la 774$ până la 4616$.

[via Electronista]

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.