Microsoft dezvăluie o interfață grafică fantezistă ce ar putea fi folosită în Windows 8

Urmatoarea generatie de interfata grafica Microsoft - Windows 8

Este posibil ca în clipul video de 3 minute și jumătate inserat la sfârșitul prezentului articol Microsoft să fi prezentat lumii propria viziune de interfață grafică care va echipa mult-așteptatul Windows 8. Filozofia noii interfețe grafice este una complet nouă față de versiunile anterioare de Windows – chiar și cea mai de succes generație, respectiv Windows 7.

Rulând pe Surface 2 – succesorul ecranului tactil al originalului Microsoft Surface, dispozitivul acceptă comenzi chiar și de la un telefon Windows Phone 7 (HTC HD7).

Arhi-cunoscutele iconițe prin intermediul cărora lansam un program sau deschideam o fereastră în ultimii 20 de ani au fost înlocuite cu baloane care plutesc pe ecran și interacționează cu fișiere ori cu fluxuri de informații din internet. Aceste baloane pot fi atât generate automat fiind clasificate în diverse categorii (personal, jocuri, entertainment) cât și manual în funcție de preferințele fiecărui utilizator. Accesarea unui balon (printr-un simplu click de mouse) va lansa fie un program asociat ori un obiect cu care utilizatorul va putea interacționa. De exemplu, în cazul accesării unui balon care prezintă un zbor aerian, vor putea fi afișate zboruri alternative sau prognoza meteo pentru acel zbor, utilizatorul având posibilitatea să-și modifice rezervarea în funcție de opțiunile prezentate.

Personal am dubii serioase că Windows 8 va fi capabil de asemenea cascadorii și asta din două motive simple:

  1. echipamentul hardware necesar pentru rularea în condiții decente a unei astfel de interfețe este încă inaccesibil utilizatorului de rând care caută pe google cum să-și activeze versiunea pirat de Windows 7;
  2. modul de folosire a noii interfețe are prea multe diferențe față de cele tradiționale pentru a se putea realiza o trecere ușoară între acestea pentru majoritatea utilizatorilor iar Microsoft nu este compania care să-și asume riscul unui asemenea fiasco.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Led_Lor spune:

    Eu prefer o grafica simpla ca cea a lui windows 98 , o grafica incarcata de tot felul de accesorii mai mult sau mai putin utile nu este pe gustul meu . Sper ca in windows 8 sa existe si posibilitatea de a selecta si sistemul clasic simplu .

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.