Cum sunt testate balamalele unui laptop Lenovo ThinkPad. De 30.000 de ori!

Lenovo ThinkPad hinge test

Laptop-urile din seria ThinkPad și-au câștigat reputația de a fi rezistente și durabile, calități care le recomandă pentru segmentul „business”. Dacă vrei un notebook cu un design care să-ți taie respirația sau cu un stil fantezist uită de ThinkPad, pentru că astea sunt construite cu fiabilitate și funcționalitate în minte. Nu degeaba i se spune seria profesională de laptopuri, ceea ce nu le face totuși indestructibile.

Oricine a avut un laptop cu o balama șubrezită poate confirma că acesta devine foarte greu de folosit. De fapt devine chiar enervat de folosit. Lenovo a demonstrat în Las Vegas cum testează durabilitatea balamalelor laptop-urilor din celebra serie ThinkPad. Balamalele sunt proiectate să reziste la cel puțin 30.000 de deschideri și închideri ale capacului (care conține display-ul, antena wireless, camera web, un microfon, un led care luminează tastatura și alte minunății) de-a lungul unui ciclu normal de viață. Presupunând că deții un asemenea laptop timp de 5 ani, cifra de 30.000 înseamnă peste 16 de ridicări ale ecranului laptopului pe zi.

Este o simplă piesă mecanică dar o componentă vitală pentru un notebook. Și adevărul este că întotdeauna m-au impresionat balamalele de aproape 1 centimetru de late făcute parcă din oțel călit ale laptopurilor IBM.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFunFavorite

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.