Concretronic – prima carcasă pentru PC făcută din beton (armat)

Pentru aceia dintre noi care preferăm un design mai industrial al PC-urilor în locul plictisitoarelor cutii de tablă pe care le avem în prezent, vă recomand carcasa construită din beton de către modderul D. Heiße. Dacă vă întrebați ce înseamnă „modder”, aflați că acest cuvânt este derivat din termenul de „modding”, jargonul prin care sunt definite acele operațiuni de modificare a componentelor hardware sau software dintr-un calculator în scopul obținerii unor noi funcționalități (foarte uzitat printre pasionații de jocuri video). Pe scurt, un modder este un „modificator” de meserie.

Construită dintr-un singur strat de beton, carcasa lui Heiße și-a început existența mai întâi sub forma unei structuri complexe alcătuită din electrozi pentru sudură și tablă de oțel, materiale care l-au ajutat pe modder să toarne betonul în forma care poate fi admirată în partea dreaptă (click pe fotografie pentru a o vizualiza la o rezoluție mai mare).

De asemenea, aceasta are ferestre de plexiglas transparent care oferă o priveliște inedită asupra componentelor interioare.

Creația lui D.Heiße este cu siguranță una specială, mai ales că numai turnarea cadrului de beton i-a luat acestuia două luni de zile, fără să fie specificată perioada necesară finisării carcasei care, apropo, arată senzațional. Anumite detalii, cum ar fi butoanele de beton din partea frontală și capacele pentru SSD și HDD din partea posterioară ne oferă niște indicii relevante despre volumul de muncă depus de către modder.

Unii sunt de părere că această carcasă ar putea fi arma perfectă pentru a trimite pe cineva să doarmă cu peștii pentru totdeauna dar eu sunt de părere că cel mai potrivit loc pentru ea ar fi casa lui Fred Flinstone.

Sursa: The Best Case Scenario Forum.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.