Google Magnify: lupa poliglotă [concept]

Impresionat de perseverența cu care Google sapă în direcția traducerilor automatizate se  întreba la un moment dat Șopârloiul dacă băieții din Mountain View chiar au de gând să se înhame la munca titanică de a termina turnul Babel. De atunci au tot adăugat facilități (mai ales cele de pronunție a cuvintelor pentru diverse limbi) iar suportul de traducere automată din browserul Google Chrome a început să fie tot mai folosit de utilizatori, fiind practic cea mai la îndemână opțiune să-te prinzi despre ce e vorba atunci când dai peste o pagină scrisă într-o limbă care nu-ți spune nimic sau mult prea puțin.

Unui anume domn pe nume Anh Nguyen i-a trecut prin cap o idee pe cât se simplă pe atât de practică: o lupă prin care privești un text tipărit și-l vezi gata tradus în limba dorită. La urma urmei există deja tehnologia necesară în materie de camere video, recunoașterea caracterelor (OCR» ), traducere automatizată (Google Translate), ecrane extraplate și (relativ) ușoare, deci chiar așa, de ce nu s-ar produce o astfel de sculă cu o destinație extrem de simplă și clară? Mai ales că ar fi extrem de utilă pentru cei care călătoresc în străinătate.

Cu toate astea eu unul nu mi-aș ocupa spațiu în casă și, mai mult, nu aș căra cu mine cu un gadget care știe să facă numai asta. Prefer oricând un smartphone a cărui cameră să o îndrept spre textul cu pricina și să-l pot vedea gata tradus în limba dorită, facilitate care deja este oferită (într-o variantă limitată) de Google Googles pe smartphone-urile cu Android, cum se poate vedea în clipul următor:

Pe de altă parte sunt convins că dacă s-ar produce (și, da, Google ar fi compania cea mai în măsură s-o facă), s-ar vinde ca pâinea caldă.
Share on Facebook
Share on LinkedIn

Optical Character RecognitionPowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.