Iată cel mai mic display cu rezoluție Full HD din lume

Ecranul lui iPhone 4 denumit Retina Display are o diagonală de 3,5 inchi și o rezoluție de 960×640 cu o densitate a pixelilor de 326 ppi (pixel per inch). Aproape toată lumea este de acord că Retina Display afișează niște imagini superbe (mai puțin Samsung). Având acest lucru în minte, cât de incredibil pot să arate imaginile afișate de ecranul celor de la ORTUS care are o diagonală de 4,8 țoli, o rezoluție de 1920×1080 și o densitate a pixelilor de 458 ppi?

Cel mai mic ecran full hd din lume

ORTUS, un venture între Casio și Topan Printing au anunțat acest display bazat pe tehnologia HAST (Hyper Amorphous Silicon TFT) în Japonia. Compania pretinde că ecranul are o luminozitate cu 30% mai bună decât a celorlalte displayuri TFT, este capabil să reproducă 16,8 milioane culori și are un unghi lateral vizibil de 160 de grade.

Dar dacă Retina Display depășește deja limitele maxime ale percepției ochiului uman, după cum pretinde Apple, mai sunt oare atât de importanți pixelii adăugați de către ORTUS? Cu cât va crește stresul asupra unității grafice de procesare pentru a genera aceste imagini Full HD? Iar autonomia acumulatorului cu cât va scădea?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.