CEATEC 2010: TDK prezintă un disc optic de 1 terabyte echivalent a 41 discuri Blu-ray

TDK 1TB DiskDupă ce Sharp ne-a încântat privirile cu primul LCD de 64 inchi cu rezoluție de 4096×2160, TDK Corp a prezentat la același târg CEATEC un disc optic care are capacitatea de 1 terabyte (1024 gigabytes).

Discul are nu mai puțin de 16 straturi care pot fi înregistrate spre deosebire de un disc Blu-ray de 25GB – un singur strat, cel mai forțos de 50GB având două straturi. Timpul necesar citirii unui strat din cele 16 ale discului TDK este egal cu timpul în care este citit un disc Blu-ray. Singura problemă? Straturile noului disc de la TDK sunt de 2,5 ori mai groase decât ar fi nevoie pentru a fi compatibile cu specificațiile Blu-ray.

Evoluția capacității discurilor optice în viitor va fi destul de interesantă, având în vedere că specificațiile pentru discurile Blu-ray de 100GB & 120GB BDXL au fost deja finalizate, TDK ne-a dezvăluit discul de 1 terabyte, niște japonezi lucrează la un format de discuri care vor folosi oxid de titan pentru a putea stoca 25TB iar românul Eugen Pavel ne promite discul holografic de 1 petabyte (1000 de terabytes).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] CEATEC 2010: TDK prezintă un disc optic de 1 terabyte echivalent a … [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.