Memoria Flash ar putea fi de 10.000 de ori mai rapidă în doar 3 ani

Majoritatea dispozitivelor mobile de astăzi folosesc memorie de tipul flash memory cardsNAND Flash. Aceasta este rapidă dar ReRAM – rezultatul unui proiect comun al companiilor Sharp și Elipa – promite să fie de 10.000 de ori mai rapidă. Cum se traduce saltul ăsta de performanță în viața de zi cu zi? O analogie pe înțelesul tutorur ar fi că tabletele PC și smartphoneurile vor putea descărca un film la rezoluție Full HD în doar câteva secunde.

Mai important este însă faptul că acest tip de memorie va avea practic un consum zero de energie atunci când gadgetul este în standby. ReRAM (Resistive Random Acces Memory) este programată să intre în producția pe scară largă la începutul lui 2013, urmând să fie fabricată de către Elipa (numărul 3 mondial în clasamentul producătorilor de chipuri DRAM – Dynamic Random Acces Memory).

Nici competiția nu doarme, Toshiba Corp lucrând la un nou tip de memorie flash cu o structură stratificată, în timp ce Samsung Electronics CO dezvoltă cipuri PRAM (Phase-Change Random Acces Memory) și MRAM (Magnetoresistive Random Acces Memory).

Via Reuters.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. gigi spune:

    Ma scuzati, de unde sa downloadeze in cateva secunde un film HD?


Pingbacks

  1. [...] proiect comun în scopul creării unui tip de memorie Flash de 10.000 de ori mai rapidă am scris aici. window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "127674630580565", status: true, cookie: true, [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.