71% din 1,2 miliarde de postări pe Twitter sunt ignorate

twitter logoSysomos, o companie care analizează social media cu sediul în Toronto, a scanat toate mesajele publicate pe Twitter în lunile august-septembrie 2009 (adică 1,2 miliarde de tweeturi), descoperind că mai mult de 7 din 10 postări trec neobservate.

Din restul de 29 de procente doar 6% sunt retransmise mai departe (retweet) acest lucru întâmplându-se în 9,2 cazuri din 10 în prima oră. Multiplicând aceste probabilități, înseamnă că mai puțin de unul din 200 de mesaje este retransmis în prima oră de la publicare. Cu alte cuvinte, tweetul tău despre tipa apetisantă pe care ai văzut-o în metrou face parte deja din istoria antică după doar 60 de minute.

După ce am făcut scăderile: 100 (mesaje postate) – 71% (ignorate) – 6% (retransmise), ne mai rămân 23% de tweeturi care primesc un @reply. Despicând mai departe firul în patru aflăm că 85% dintre aceste mesaje primesc un singur reply, 10,7% două reply-uri și doar 1,53% primesc trei reply-uri. Similar cu situația retweet-urilor, 96,9% dintre reply-uri sunt postate în prima oră după publicarea tweetului original.

Nu este clar cum a clasificat Sysomos mesajele care au fost atât retransmise cât au și primit @reply.

Totodată, compania a încropit o vizualizare animată a acestor date. În clipul inserat mai jos, spirala reprezintă timpul iar mărimea punctelor albastre reprezintă numărul de retweet-uri și de reply-uri la acel tweet. Urmărind un punct în timp, ar trebui să observați cum acesta crește ușor pe măsură ce primește reply-uri și este retransmis.

Mă surprinde concluzia că doar aproape 3 din 10 tweeturi primesc un răspuns: cum rămâne atunci cu furtuna provocată în serverele Twitter pentru fiecare mesaj postat de Justin Bieber?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.