Internet Explorer scade sub pragul psihologic de 50%, Chrome crește triplu la nivel global

Chrome Firefox IEO fi câștigat Internet Explorer fără drept de apel lupta browserelor împotriva lui Netscape Navigator de la sfârșitul anilor ’90 dar războiul actual dus cu Firefox și Chrome îl pierde. Conform lui StatCounter, cota globală a lui Internet Explorer a scăzut la 49,87, Firefox având 31,5% iar folosirea lui Chrome s-a triplat de anul trecut până la 11,54 procente.

statcounter-2010-10-05-600

Cu doar doi ani în urmă IE avea două treimi din piață și chiar dacă Internet Explorer 9 este cel mai bun browser al lui Microsoft de până acum, nu-i prevăd un viitor prea strălucit acestuia dacă Redmond nu cheamă niște întăriri serioase.

Pentru cei care nu cred în succesul lui Google Chrome, o știre apărută pe Softpedia confirmă faptul că navigatorul web al celor din Moutain View se bucură de cea mai sănătoasă creștere, în timp ce Firefox stagnează iar Internet Explorer scade încet dar sigur.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] se extinde într-un miriapod de direcții – browsere, mobile, aplicații de productivitate, sisteme de operare, social. La o primă vedere superficială [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.