CEATEC 2010: Sharp prezintă un prototip LCD de 64 inchi cu o rezoluție de 4096×2160

CEATEC are loc chiar în zilele acestea în Japonia, fiind un alt târg de electronică în care companii din toată lumea își etalează ultimele și cele mai grozave prototipuri pe care ar dori să le vândă publicului larg. Sharp a reușit să producă niște valuri pe piața High-Definition, demonstrând un LCD cu diagonala de 64 inchi și o rezoluție de 4096×2160 pixeli.

sharp logoRezoluția prototipului LCD de la Sharp este de circa patru ori mai mare decât a monitoarelor disponibile în prezent în magazine, fiind primul LCD din lume care atinge o asemenea valoare. Recordul anterior a fost deținut de către compania Chi Mei Optoelectronics din Taiwan care a prezentat anul trecut în Yokohama, Japonia, un monitor LCD cu diagonala de 54 de inchi și o rezoluție de 3840×2160.

Toshiyuki Matsumara, purtătorul de cuvânt al lui Sharp, a declarat presei că acest prototip a fost dezvoltat cu intenția de a ține pasul cu industria cinematografică. Aflându-se în plin proces de migrare de la film înspre mediile digitale, rezoluțiile necesare pentru a savura acest tip de divertisment se vor mișca doar în sus.

Se pare că nu ne vom bucura prea mult de standardul Full HD de 1080p pentru că YouTube suportă deja video cu rezoluție ultraHD de 4096×3072 pixeli iar Canon a dezvăluit relativ recent propriul prototip de cameră multifuncțională ultraHD.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] ce Sharp ne-a încântat privirile cu primul LCD de 64 inchi cu rezoluție de 4096×2160, TDK Corp a prezentat la același târg CEATEC un disc optic care are capacitatea de 1 terabyte [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.