Google a început să testeze previzualizarea paginilor în rezultatele căutărilor

Majoritatea covârșitoarea a siteurilor din internetul ăsta mare au un singur scop: să-și păstreze vizitatorii cât mai mult timp posibil prin zonă (din rațiuni de fidelizare, monetizare etc.), singura excepție pe care o știu eu fiind Google care face eforturi titanice să-și expedieze clienții de pe Google Search cât mai repede, intenționând să fie doar o fereastră (indispensabilă) navigatorilor pe web.

După ce a găsit antidotul la amenințarea adusă de Twitter prin lansarea lui Google Instant (extins ulterior la alte produse Google și șlefuit prin adăugarea shortcut-urilor din tastatură), gigantul din Mountain View a început să testeze public altă facilitate menită să îmbunătățească experiența căutărilor: previzualizarea paginilor la simpla plimbare a mouseului peste rezultatele căutărilor :

Google Full Preview

Atât Blogstorm cât și TheNextWeb au surprins screenshoturi ale noii caracteristici care-ți permite previzualizarea unei versiuni miniaturizate a paginii înainte de a face click pe aceasta.

Cu toate că simpla testare a unei noi facilități nu înseamnă automat că aceasta va fi disponibilă în curând tuturor utilizatorilor, atât noul design al paginii lui Google Search cât și Google Instant au fost depistate de către anumiți utilizatori cu câteva săptămâni înainte de lansarea lor oficială.

Mie cred că mi-ar fi utilă o astfel de caracteristică pentru a-mi putea face o idee despre contextul în care apar cuvintele căutate, având în vedere că pagina miniaturizată generată de Google va fi afișată aproape întotdeauna mai repede decât cea originală. Sper să ne bucurăm cu toții de ea până-n Crăciun chiar dacă stresul la care sunt supuse serverele lui Google va mai crește cu un ordin de mărime.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. axelluny spune:

    Acest lucru este disponibil si acum cu navigatorul FIREFOX prin adaugarea addonului SearchPreview de aici https://addons.mozilla.org/ro/firefox/search/?q=searchpreview&cat=all&lver=any&pid=1&sort=&pp=20&lup=&advanced=

    • Porumbelul spune:

      Perfect adevărat ce spui tu dar, din păcate, un număr relativ mic de utilizatori știu că există o anumită extensie pentru Firefox care face chestia asta… îmi imaginez că identificarea siteului care conține informațiile căutate va fi mult ușurată odată ce Google va face disponibilă această opțiune tuturor utilizatorilor, indiferent de navigatorul web folosit.


Pingbacks

  1. [...] pas făcut deja de echipa din Mountain View este previzualizarea paginilor care conțin rezultatele căutărilor chiar pe pagina Google, urmat apoi de posibilitatea de a elimina anumite siteuri din lista cu [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.