Cine dă în judecată pe cine în industria mobilelor

Ieri am văzut pe Guardian.co.uk o reprezentare grafică a proceselor existente între companiile care sunt implicate în piața telefoanelor mobile, mai precis a smartphoneurilor.

procesele dintre producatorii de mobile octombrie 2010Recunosc că nu i-am acordat o importanță prea mare, parțial din cauză că am considerat-o incompletă deși se poate vedea dintr-o simplă privire că Nokia conduce ofensiva legală luând în vizor nu mai puțin de 8 companii concurente. Lucru oarecum explicabil având în vedere scăderile constante pe care le înregistrează în ultimii ani pe segmentul smartphone.

Kodak este o altă companie care are multe procese pe rol, nefiind dată în judecată de către nimeni, lucru care mie-mi sugerează sete de mediatizare cumulată cu speranța unor câștiguri bănești obținute relativ ușor.

Surpriza graficului din stânga este Google care are calitatea de împricinat într-un singur proces cu Oracle, miza acestuia fiind Android. Să nu uităm totuși că Apple a dat în judecată HTC iar ultima noutate este procesul intentat de către Microsoft lui Motorola, ambele cauze având ca obiect al disputei Android, deci se poate concluziona că ținta reală a acestora este tot Google.

Astăzi am observat că a apărut pe Design Language o versiune mai lizibilă a hărții de mai sus:

Stadiul proceselor dintre producatorii de mobileEu percep graficul de mai sus ca o explozie într-o fabrică de săgeți și mai că-mi vine să-i dau dreptate Bursucului atunci când se întreabă dacă tot acest război al patentelor denotă disperare sau frustrare.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.