Altek Leo: primul cameraphone Android de 14 Megapixeli, vine în Europa în 2011

Altek Leo 14 Megapixeli

Dacă prin smartphone înțeleg o combinație dintre un telefon mobil și un PDA, prin analogie un cameraphone este o cameră foto altoită cu un PDA, accentul fiind pus pe capabilitățile foto ale gadgetului.

Altek a arătat lumii în urmă cu câteva luni un smartphone care rulează sub Android 2.1 (Eclair) și este echipat cu un senzor de 14 Megapixeli CCD plus mecanismul necesar asigurării unui zoom optic de 3x. Pentru aceia dintre voi care se întreabă care-i șmecheria cu zoom-ul optic versus cel digital, treaba e simplă: cel optic este obținut prin mișcarea fizică a lentilelor aparatului foto pe când cel digital este o găselniță software prin care  o anumită zonă a imaginii este selectată și mărită pe tot ecranul, numărul de pixeli rămânând același.

Programat pentru lansarea în ultimul trimestru 2010 în Asia, Altek a anunțat recent că Leo (denumirea dată acestui cameraphone, proclamat de producător prin comunicatele de presă a fi următorul rege al junglei smartphoneurilor), va fi lansat în Europa în primul trimestru al anului 2011, unde momentan sunt căutați operatori în vederea încheierii unor contracte de distribuție.

Pe lângă cei 14 Megapixeli, Leo mai știe să și filmeze HD la o rezoluție de 720p, chiar dacă mofturoșii sunt de părere că tot smartphoneurile de la Nokia cu lentile Carl Zeiss fac poze mai reușite iar Android încă nu a reușit să impresioneze la capitolul foto/video.

Scula asta pare mai reușită decât Samsung W880 (tot un cameraphone cu zoom optic 3x dar cu un senzor de „doar” 12 Megapixeli), în sensul că vine echipată cu GPS și Wi-Fi pe lângă celelalte specificații oarecum standard: ecran WVGA multitouch de 3,2 țoli, Bluetooth, 3,5G, accelerometru, busolă digitală sau memorie expandabilă via unui card microSD până la 32GB.

Mă întreb oare când își vor da seama producătorii că numărul de pixeli nu înseamnă totul în materie de fotografie? Probabil că atunci când lumea va înceta să se mai intereseze în primul rând de numărul acestora. Ceea ce se va întâmpla… nu prea curând, din păcate.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.