Samsung Continuum: un smartphone cu două ecrane

Samsung Continuum

Credit: Boy Genius Report

Industria procesoarelor mobile se pregătește să facă niște pași însemnați în domeniul creșterii puterii de procesare, chipseturi dual-core, tri-core sau chiar quad-core invindu-se la orizont. În timp ce aceste procesoare sună promițător, sunt de acord cu Șopârloiul în privința necesității unor descoperiri substanțiale și în materia acumulatorilor. Cui nu i-ar plăcea să uite de rutina încărcatului zilnic a smartphoneului? Sau măcar să le încărcăm prin wireless

Până una-alta, producătorii recurg la diverse trucuri pentru a crește durata de funcționare a smartphoneurilor cu o singură încărcare: senzori de proximitate care opresc iluminarea ecranului atunci când acesta este apropiat de ureche, senzori care măsoară intensitatea luminii ambientale și reduc luminozitatea ecranului atunci când aceste este într-o zonă mai întunecată etc.

Samsung vine cu o altă propunere menită să scadă consumul de energie în beneficiul bateriei: următoarea versiune pentru operatorul american Verizon a smartphoneului de top Galaxy S, este prevăzut cu două ecrane tactile - un Super AMOLED cu o diagonală de 4 țoli și un ecran secundar (tot Super AMOLED) mai mic situat chiar dedesubtul acestuia. Botezat „Ticher”, ecranul minuscul va afișa, pe lângă data și ora curentă, notificări ale aplicațiilor de email, RSS, Facebook, Twitter, SMS precum și starea vremii.

Primul avantaj este acela că pot fi accesate funcționalități de bază ale telefonului fără să mai fie pornit ecranul mare, care este un mare consumator de energie. În cazul în care se dorește vizualizarea mai multor detalii, printr-o simplă apăsare a notificării este pornit automat ecranul mare. Telefonul este prevăzut și cu un senzor de strângere care, în momentul luării telefonului în mână, pornește automat ecranul mic și afișează ultimele notificări.

Click pentru o galerie de imagini cu Samsung Continuum.

În timp ce această arhitectură scade puțin din stresul la care este supusă bateria, va fi nevoie de mai mult pentru ca noi, veșnicii consumatori nemulțumiți de performanțele gadgeturilor noastre, să ne declarăm mulțumiți.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.