Microsoft înlocuiește Windows Live Space cu WordPress

wordpress-live

Microsoft a ajuns la concluzia că nu poate concura cu platformele de blogging consacrate și, respectând principiul „Dacă nu-ți poți învinge dușmanul, fă-ți-l prieten”, s-a hotărât să o pună de un parteneriat cu WordPress. Drept consecință, toți utilizatorii care există pe Windows Live Space vor putea migra către un cont pe WordPress.com. Această decizie a fost pregătită mai demult, deoarece Microsoft a avut o colaborare strânsă cu Automattic (compania care întreține și dezvoltă platforma WordPress), pentru a se asigura că datele utilizatorilor migrați nu se vor pierde iar vizitatorii vor fi redirectați automat către noul URL asociat blogului pe care intenționau să-l viziteze.

Două mențiuni merită făcute în acest context:

  • s-a iscat o întreagă dezbatere cu privire la numărul real al conturilor existente pe Windows Live Space, Microsoft afirmând inițial că ar fi vorba de 30 de milioane, dar Joe Wilcox de la Betanews a obținut niște emailuri trimise de un angajat din Redmond conform cărora numărul conturilor care vor migra va fi undeva în zona a doar 1% din cele 30.000.000, majoritatea fiind în paragină; fiind întrebată concret despre numărul conturilor, Microsoft precizează că în cifra 30 de milioane se regăsesc atât autorii de bloguri cât și vizitatorii lor iar numărul persoanelor care postează conținut nou în mod regulat ar fi undeva pe la 7 milioane (uite așa, a scurtat Microsoft dintr-un foc puțin mai mult coada vulpii din poveste); în aceste condiții, afacerea nu mai apare atât de apetisantă pentru WordPress, care număra în septembrie 2010 aproape 14 milioane de conturi active – probabil că va fi nevoită să adauge cel mult un server sau două pentru a absorbi tot ceea ce înseamnă Windows Live Space;
  • Microsoft pierde puțin la imagine prin această mișcare datorită faptului că Automattic folosește o versiune Linux pe serverele care găzduiesc platforma WordPress în timp ce Microsoft are și el de vânzare un sistem de operare făcut să ruleze în Nor, respectiv Windows Azure; ori cum poți să-i faci reclamă lui Azure, îndemnându-ți în același timp utilizatorii propriului serviciu de blogging să migreze înspre WordPress care folosește Linux?

Scriam aici că gigantul din Redmond nu a făcut nici o achiziție în 2010 și că este prea încrezătoare în propriile forțe dar, cine știe, poate „parteneriat” înseamnă „achiziție” în vocabularul celor de la Microsoft.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.