Topul achizițiilor în 2010: Google 23 – Microsoft 0

O postare apărută recent pe blogul furnizorului de servicii informaționale CB Insights dezvăluie o știre interesantă: Microsoft a anunțat zero achiziții în 2010 în timp ce Google a cumpărat deja 23 de companii, unele dintre acestea fiind detaliate și pe IT4Fans.ro.

Printr-o ironie a sorții, Twitter, care încă nu a reușit să găsească un model sustenabil de monetizare, a făcut 3 achiziții în domeniul social media și analitic, în timp ce IBM a absorbit majoritatea jucătorilor de pe piața de software enterprise (de fapt a făcut doar câteva tranzacții – în general asociate cu hardware-ul – care nu ar fi fost oricum interesante pentru Microsoft).

top-technology-acquisitions-of-2010

Credit: CB Insights

Din multitudinea de motive pentru care Microsoft nu a fost pusă pe achiziții în acest an, poate cel mai mare este eșecul achiziționării Yahoo. Indiferent de legitimitatea rațiunii, Microsoft pierde teren nu numai în defavoarea tehnologiilor noi dar și prin ne-angajarea oamenilor talentați disponibili.

Consider că acesta este un alt exemplu perfect de miopie, pe care compania din Redmond o afișează continuu, precum și de abordare auto-obsedantă a industriei software.

Fără îndoială că Microsoft își permite să cumpere aproape orice companie aflată la început de drum și pe piață chiar au existat un număr relativ ridicat de oferte care dețineau tehnologii ce ar fi putut crește influența Microsoft asupra unor nișe ca: telefoanele mobile, căutarea online sau rețelele sociale.

Cu toate acestea, Microsoft a hotărât să se concentreze pe o abordare liberală a chestiunii, definită de sloganul „Vom reuși prin propriile forțe!”, politică despre care sunt curios dacă va avea rezultate pozitive peste câțiva ani.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] aici că gigantul din Redmond nu a făcut nici o achiziție în 2010 și că este prea încrezătoare [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.