ATM-uri care distribuie aur în loc de bani vor fi disponibile curând în SUA

Gold to go - ATM-ul de la care poti cumpara aur

În timp ce criza economică din America (și de aiurea) continuă să-și producă nestingherită efectele devastatoare, compania germană Ex Oriente Lux AG va instala anul acesta 35 de ATM-uri mai întâi în Florida și apoi în Las Vegas (urmând ca în 2011 numărul acestora să crească până la câteva sute) care vor distribui lingouri de aur de 1 gram, 5 grame, 10 grame și o unce (28 de grame).

Gold to Go ATMATM-urile acceptă cărți de credit, au forma unor lingouri gigantice de aur cu o înălțime de peste 2 metri și vor monitoriza la fiecare 10 minute condițiile pieței pentru a reflecta cât mai fidel schimbările de preț ale aurului.

Cu toate că interesul asupra aurului a crescut întotdeauna în timpul crizelor economice, aurul fizic are avantajele și dezavantajele lui deși nu cred că m-aș simți mai în siguranță plimbându-mă prin Mall cu câteva lingouri de aur asupra mea.

Primul ATM de la care poți cumpăra aur (conceptul poartă denumirea de „Gold to go”) a fost instalat în luna mai 2010 la hotelul Emirates Palaces din Abu Dhabi iar 500 de asemenea mașinării au fost date în folosință în centrele de tranzit din Germania.

Eu bănuiesc că aceste ATM-uri de tipul „Gold to go” ar avea mare trecere în zona aeroporturilor (OK, și a cazinourilor): care copil nu s-ar bucura dacă la întoarcerea dintr-o călătorie părintele i-ar aduce o monedă de aur? Pentru ei, primirea unui cadou în aur, este o scenă de basm.

Oare sunt și aceste ATM-uri la fel de vulnerabile ca suratele lor care eliberează bani?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.