Xmarks își închide porțile din 2011

XMarks logoXmarks, serviciul de sincronizare a bookmark-urilor între mai multe browsere cu ajutorul Norului, își va închide porțile la sfârșitul anului curent, anunțul fiind publicat pe siteul companiei.

Xmarks a fost fondată acum patru ani de către Mitch Kapor (o fi ungur?) primul produs al acesteia fiind un plugin pentru Firefox care permitea utilizatorilor să-și sincronizeze bookmark-urile între mai multe calculatoare. De-a lungul anilor, compania s-a numit la un moment dat Foxmarks și a dezvoltat pluginuri și extensii pentru diferite browsere.

Ajungând la un portofoliu de aproximativ 5 milioane de utilizatori care-i folosesc produsele, Xmarks a încercat mai multe variante de monetizare, inclusiv un nou motor de căutare și descoperire a produselor. Din păcate, niciunul dintre acestea nu a căpătat suficientă tracțiune încât să-i asigure companiei un viitor sigur.

Includerea facilității de sincronizare a bookmark-urilor direct în kitul de instalare a ultimelor versiuni de browsere web a fost lovitura de grație pentru Xmarks.

Oare la fel se va întâmpla și cu programele terțe pentru desktop care depind de Twitter, odată cu lansarea noii interfețe a siteului?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor:


Pingbacks

  1. [...] împărtăși concurența aceeași soartă crudă cu cea a lui Xmarks? window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "127674630580565", status: true, cookie: true, [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.