HP vinde calculatoare în valoare de 4 milioane $ în fiecare oră, câte două pe secundă

hp inventTodd Bradley – vicepreședintele Grupului Sisteme Personale din HP – prezent la TechCrunch Disrupt, a ridicat un colț al cortinei ce acoperă numărul colosal de calculatoare care sunt vândute prin grupul său, răspunzător de un profit în valoare de 40 de miliarde $.

Deci, HP vinde calculatoare în valoare de 4 milioane de dolari în fiecare oră, două calculatoare fiind vândute în fiecare secundă. Același manager este de părere că piața tabletelor PC are un potențial de aproximativ 40 de miliarde dolari peste doar câțiva ani.

Oricum ai privi-o, cifra de 4 milioane pe oră doar în cadrul Diviziei de Calculatoare Personale din HP nu are cum să nu te impresioneze. Să nu uităm totuși că HP este încă numărul unu mondial ca număr de laptopuri vândute. Probabil că acesta este și motivul pentru care HP și-a permis să cheltuiască doar în acest an 2,4 miliarde $ pentru achiziționarea companiei 3PAR (care furnizează o platformă virtualizată de stocare ce permite clienților să reducă masiv atât infrastructura necesară pentru cloud computing precum și costurile de management asociate) și 1,3 miliarde $ pentru Palm.

Sunt curios să văd câte calculatoare vinde Apple pe oră…

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.