Banda aspiratoarelor a „curățat” 500.000 de Euro din seifurile a 15 supermarketuri din Franța

vacuum moneySe pare că francezii ne fac concurență serioasă la capitolul ingeniozitate pusă în slujba fărădelegilor. O bandă de hoți are în palmares o serie neîntreruptă de 15 spargeri în supermarketuri Monoprix din jurul Parisului.

Hoții acționează nestingheriți din 2006 folosind pe post de scule doar o bormașină și un aspirator foarte puternic. Modul de operare pus la punct de către infractori presupune pătrunderea pe timp de noapte în interiorul supermarketului și găurirea tubului pneumatic care face legătura dintre case și seif (acele tuburi prin care circulă capsulele cu banii de la casier într-un punct central de colectare).

Pe urmă, tot ce le mai rămâne hoților de făcut este să conecteze un aspirator serios la tubul pneumatic și să aspire banii care stau cuminți în seif. Pentru ca eficiența să fie maximă, gaura este făcută cât mai aproape posibil de seif (efectul de vacuum scade direct proporțional cu distanța).

Destul de ingenios, nu? De ce să-ți mai bați capul cu uși blindate, coduri de securitate sau explozibil pentru a ajunge în interiorul unui seif?

Pagubele suferite de rețeaua Monoprix în ultimii patru ani datorită hoților cu aspiratoare se ridică la aproape 750.000 de Euro (la jumătatea de milion cash adăugându-se și prejudiciile cauzate prin defectarea sistemelor de alarmă și distrugerea altor bunuri), lucru care-mi ridică niște dubii serioase în privința competenței managementului companiei. La urma-urmei, puteau înfunda cu o cârpă tubul cu pricina în fiecare seară, dacă nu au avut suficienți bani să pună la punct un sistem anti-aspirator mai elaborat.

Poliția nu are nici un indiciu, (lucru deloc surprinzător) deoarece în imaginile video surprinse de către sistemul de monitorizare apar doar niște siluete ale căror fețe sunt ascunse de niște cagule (sau măști de ski după unele surse). Ceea ce înseamnă că Sir James Dyson (regele aspiratoarelor puternice) are la dispoziție timp suficient pentru a-și pune la punct un alibi solid.

Mă roade o chestie: sigur or fi francezi hoții ăștia? Că mie-mi sună a minte de român aici… Sper să aflu răspunsul la întrebarea asta când vor fi prinși (dacă asta se va întâmpla vreodată).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.