Marvell Armada 628 – primul procesor tri-core pentru mobile

Marvell Armada 628Goana după titlul de „cel mai tare procesor” pentru un smartphone a devenit astăzi o idee mai interesantă când compania Marvell a anunțat primul procesor de 1,5GHz ARM cu 3 core destinat gadgeturilor mobile. Având numele de cod Armada 628, procesorul este echipat cu o pereche de core-uri performante care rulează la 1,5GHz în timp ce al treilea core este optimizat pentru un consum ultra-redus de energie (atât de redus încât Marvell susține că procesorul poate reda video în format 1080p timp de 10 ore sau 140 de ore redare audio cu o singură încărcare a acumulatorului).

Puterea de procesare grafică nu a fost nici ea neglijată, Armada 628 reușind să atingă pragul de 200 milioane de triunghiuri pe secundă, performanță care face să pălească actualul rege al categoriei, Hummingbird-ul celor de la Samsung al căror GPU PowerVR SGX540 scoate „doar” 90 de milioane de triunghiuri pe secundă. Mai adăugăm pe lista specificațiilor lui Armada 628 suportul pentru memoria DDR3 acesta fiind și primul SOC mobil (System-on-a-Chip) care are suport pentru standardul USB 3.0.

Având toate aceste rachete pe post de procesoare sub capotă, Armada 628 este capabil să înregistreze și să redea video și grafică 1080p 3D, ceea ce se traduce prin generarea simultană a două stream-uri 1080p, câte unul pentru fiecare ochi sau câte unul pentru fiecare LCD exterior – că nu-mi imaginez că există vreun om care poate să facă diferența dintre un video 720p și unul 1080p pe un ecran de 4,3 inchi.

Toate bune și frumoase până acum, mai rămâne de văzut dacă cei de la Marvell reușesc să facă disponibil pe piață acest procesor cu o viteză la fel de mare ca și cea de care este capabil însuși procesorul, mai ales în condițiile în care concurența nu doarme.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] facă niște pași însemnați în domeniul creșterii puterii de procesare, chipseturi dual-core, tri-core sau chiar quad-core invindu-se la orizont. În timp ce aceste procesoare sună promițător, sunt [...]

  2. [...] URL: Marvell Armada 628 – primul procesor tri-core pentru mobile … Tags: a-devenit-ast, arm, armada, cel-mai, core-destinat, devenit-ast, idee-mai, marvell [...]

  3. [...] the original post here:  Marvell Armada 628 – primul procesor tri-core pentru mobile … Alte articole RepereTaguri Gemstones – the benefits | Talisman – Horoscop & Z [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.