Bonus pentru paranoici: Google a lansat autentificarea în două etape

Google lock - two step autenthicationGoogle a anunțat că pune la dispoziția utilizatorilor un proces menit să îmbunătățească securitatea în privința conturilor Google Apps, în special în mediile business.

Google menționează pe blogul oficial, că administratorii Google Apps Premier, Education și Government Editions pot implementa un nou proces de autentificare care le solicită utilizatorilor să folosească o combinație formată dintr-o parolă și un cod din 6 cifre valabil o singură dată livrat acestora prin SMS pe telefonul mobil sau generat de către o aplicație specială deocamdată disponibilă doar pentru iPhone, Android și Blackberry.

Google Verification process

Șmecheria nu presupune cunoștințe avansate de IT, întregul proces durând maxim 2 minute dar plusul de securitate câștigat este imens pentru că oricine vrea să-ți acceseze contul Google va trebui să aibă acces și la telefonul tău mobil. Utilizatorii pot utiliza această formă de autentificare permanent sau doar prima dată când este folosit un nou calculator (cu alte cuvinte, va trebui să o folosești odată pentru calculatorul de acasă și încă odată pentru cel de la serviciu).

Deși nu sună prea sexy, acest model de autentificare este mare lucru, având în vedere cât de multe informații sensibile stocăm cu toții pe Google și cât de mulți oameni încă devin constant victime ale schemelor de phishing.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.