Siteurile care vând cărți de credit au taxe ascunse – cam ca-n cazul cărților de credit însele

Știați că datele unei cărți de credit se vând pe internet pentru aproximativ 1,50$ bucata? Ceea ce pe noi ne poate costa sute sau chiar mii de lei (nu mai introducem în ecuație stresul și frustrarea generate de un astfel de eveniment), costă pe internet mai puțin decât o cafea la Mall.

Credit card site rock

De unde anume pot fi cumpărate astfel de date? Pe vremuri, găseai cărți de credit listate pe unele canale mai deochiate de mIRC; la un moment dat existau chiar niște programe care generau astfel de date dar astea au avut o viață scurtă. Acum există siteuri care oferă spre vânzare detalii ale cărților de credit compromise, de obicei, prin phishing. Probabil că pe viitor vor exista aplicații pe care ți le vei putea descărca direct din Apps Store și folosi pe propriul smartphone.

Până atunci însă, siteurile sunt la modă. Unul dintre aceste siteuri, Rock3d.cc, practică o politică de vânzări gen McDonalds, unde intri să cumperi o cola și ieși cu un burger și cartofi prăjiți. După ce ți-ai creat un cont, poți cumpăra detaliile unei cărți de credit din Anglia pentru 4$ dar poți căuta după anumite orașe, caz în care trebuie să plătești încă 60 de cenți.

Întrebarea care se pune în această situație este – „Cum plătești pentru aceste carduri furate? Cu detaliile altor cărți furate?” Citeam în Times că o pseudo-formație de muzică din Anglia (de fapt o gașcă de 9 tineri cu inițiativă) a folosit astfel de carduri compromise pentru a-și cumpăra propriile piese de pe iTunes și Amazon  în valoare de vreo 750.000$, câștigând din redevențe frumoasa sumă de 300.000$.

În condițiile astea de haiduceală maximă ar trebui ca lumea să preseze băncile și emițătorii de carduri să adopte smartcardurile (termen conceput după modelul smartphone – care a luat naștere prin echiparea cu inteligență a unui telefon mobil obișnuit – lucru valabil și pentru Cardurile 2.0). Dar cum clientul este de obicei preocupat de alte probleme, instituțiile financiare nu au nici un interes să-și crească nejustificat costurile cu securitatea instrumentelor de plată electronice (chestie pe care o să o detaliez într-un articol viitor).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrime

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.