Noul Twitter: cu un pas mai aproape de Facebook

twitter logoTwitter a lansat o nouă versiune a interfeței web și, deși aceasta este deja disponibilă doar unor utilizatori, un preview al acesteia va putea fi încercat de către toată lumea în următoarele săptămâni.

Redesenarea interfeței web a lui Twitter este destul de substanțială, rezultatul final semănând foarte mult cu o aplicație web sofisticată, cele mai bune caracteristici ale programelor terțe folosite pentru lucrul cu Twitter (Tweetie, Seesmic Desktop, TweetDeck) fiind acum incluse în site-ul Twitter.com (lucru care le va da bătăi de cap companiilor care produc software de genul celui amintit mai sus).

Modificările pe care le aduce noua interfață a lui Twitter mai elaborate și numeroase decât sunt eu acum dispus să detaliez, motiv pentru care prefer să-i îndrum pe curioși să facă click aici (articol în engleză) dacă vor să afle mai multe despre suportul extins pentru multimedia, fluxul de tweet-uri cu auto-scroll la infinit, shortcut-uri din tastatură și multe, multe alte bunătăți.

Între timp, astăzi noua interfață a lui Twitter a fost victima unui virus care se propaga prin exploatarea unei vulnerabilități de tipul „cross site scripting”, vulnerabilitate ce a fost identificată și patchuită în timp record, ocazie cu care au fost lansate două noi caracteristici:

  • reply-to-all” (când apeși butonul „reply” la un tweet ce conține mai multe identități de Twitter, acestea vor fi afișate automat în căsuța de răspuns) și
  • autocomplete” (după ce ai introdus semnul „@” și ai tastat primele caractere, apare un meniu de tipul „drop-down” în care sunt afișate automat cele mai relevante nume).

new twitter interface

Dacă Facebook tinde să convertească din utilizatorii lui Twitter prin adăugarea unor caracteristici ca „News Feed” și Twitter încearcă să acapareze din terenul care-i aparține lui Facebook prin această îmbogățire a interfeței web, alături de tăierea macaroanei celor care foloseau Twitter prin aplicații terțe.

Echipa de la Twitter vrea ca mai toți utilizatorii lor să folosească Twitter.com pentru microblogging, lucru care mă duce cu gândul la o iminentă monetizare.

În concluzie, Twitter începe să semene tot mai mult cu Facebook și vice-versa.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.


Pingbacks

  1. [...] la fel se va întâmpla și cu programele terțe pentru desktop care depind de Twitter, odată cu lansarea noii interfețe a siteului? window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "127674630580565", status: true, cookie: true, [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.