Microsoft lansează un webcam cu senzor Full HD 1080p

Microsoft Lifecam Studio 1080pPoate nu toată lumea știe că Microsoft mai produce și altceva în afară de Windows și Office. Colosul IT cu sediul central în Redmond, Virginia fabrică și dispozitive periferice care se conectează la calculatoare din gama tastaturilor, a moușilor sau a webcam-urilor. Iar dacă în privința calității programelor software care poartă sigla Microsoft părerile sunt împărțite, majoritatea consumatorilor sunt de acord că hardware-ul provenit de la Microsoft este de calitate. De fapt, Microsoft se luptă de pe poziții de egalitate pentru titlurile de „cea mai bună tastatură” sau „cel mai bun mouse” cu cei de la Logitech.

Pentru a răspunde modelului HD Pro Webcam C910 (capabil să înregistreze video la rezoluție 1080p) lansat de către rivalii de la Logitech, Microsoft a anunțat că va produce o nouă cameră web care va avea un senzor Full HD (1080p) și se va numi LifeCam Studio.

Printre caracteristicile lui LifeCam Studio se numără o rază de filmare de 360 de grade, un mecanism auto-focus îmbunătățit precum și tehnologiile TrueColor și ClearFrame (proprietare Microsoft), care promit păstrarea unor culori vii și a unui stream video lin chiar și în cele mai întunecate condiții.

Programul Windows Live Messenger 2011 (deocamdată disponibil în doar versiune beta) suportă sesiuni video HD în format 16:9, o caracteristică ideală pentru noul webcam al lui Microsoft. Cu toate acestea programele software care însoțesc acest webcam limitează video-chatul sau înregistrarea la doar 720p.

LifeCam Studio va fi disponibilă exclusiv prin magazinele rețelei Best Buy spre sfârșitul acestei luni pentru un preț estimativ de 99,95$ (în prezent putând fi pre-comandată).

Bănuiesc că băieții de la firmele care se ocupă cu video-chatul în care sunt implicate și niște fetițe dezinhibate vor fi bucuroase să le ofere clienților fideli ai site-urilor de tipul livejasmin o imagine de o calitate cât mai bună prin intermediul acestor webcam-uri cu rezoluție înaltă.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

 1. Serginho spune:

  Mi se pare mie sau chiar e un pret bun?

 2. Mas spune:

  PT TOATA LUMEA CARE SE MIRA DE CE ESTE ASA DE IEFTINA……… PT CA A FACE CAPTURA LA 1080 30FPS AI NEVOIE DE UN PROCESOR CU MULT MULT MULT PESTE I7 CU MULT MAI MULT,UN SIX CORE INTEL EXTREME EDITION SAU AMD X6 BALCK EDITION,SUNT SINGURLE PROCESOARE ACTUALE CARE POT STA IN 30%-40%-50% FACAND CAPTURA 1080 30FPS.ASA CA SOAPTA NU VA MAI MINUNATI DEGEABA,DACA AVEA ENCODER INTEGRAT LA PRETUL ASTA ATUNCI ERA O MINUNE DAR ASA….. PASS…NU AVEM SISTEME PENTRU ASA CEVA SI CAND O SA APARA CAMERE 3D FULL HD.

  • Porumbelul spune:

   Nu sunt convins că am înțeles exact ce vrei să spui: lumea nu va putea folosi webcam-ul pentru captură Full HD deoarece procesoarele actuale din mainstream nu sunt încă suficient de puternice? Am prins bine ideea? Probabil că nu degeaba Microsoft a limitat softul de encodare la 720p…
   Te rog ca pe viitor să eviți scrierea comentariilor cu majuscule deoarece majusculele sunt folosite doar când vrei să țipi pe internet :)

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.