Infractorii cibernetici crează 57.000 de site-uri false pe săptămână

Conform unei statistici recente publicate de către SecurityWeek s-a descoperit că cibercriminalii produc aproximativ 57.000 website-uri false în fiecare săptămână, încercând să imite și să speculeze popularitatea a peste 375 de branduri renumite. eBay și Western Union sunt țintele favorite totalizând un procent de 44%, fiind urmate în acest clasament de către Visa, Amazon, Bank of America și Paypal.

Băncile sunt cele mai afectate de către aceste clone (phishingul fiind încă o activitate infracțională foarte profitabilă), procentul siteurilor contrafăcute care încearcă să le fraierească clienții ridicându-se la 65%. Magazinele virtuale și siteurile de licitații online însumează 27% în timp ce eBay ocupă primul loc pe agenda spammerilor în această perioadă.

Statistica amintită la începutul articolului a fost întocmită de către – surpriză, surpriză – o companie antivirus, PandaLabs, al cărui principal interes este să ne reamintească constant amenințările reprezentate de către acești bandiți ai virtualului.

Iată și reprezentarea grafică detaliată întocmită de către cei de la PandaLabs:

PandaLabs - phishing sites 2010

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.