Conectează-te la Google cu ID-ul de Yahoo (folosind OpenID)

Colosul căutărilor cu sediul în Mountain View îi curtează pe utilizatorii care preferă Yahoo cu protocolul OpenID, ce permite crearea unui cont la Google printr-un singur click de mouse.

Prin acceptarea conectării la Google cu detaliile contului de Yahoo, primul primește permisiunea de a citi informațiile utilizatorului din Yahoo! Info, oferind în schimb accesul la minunata lume a web-aplicațiilor și a serviciilor Google (inclusiv Gmail, Reader, Docs, AdWords sau Calendar).

Nici până acum crearea unui cont la Google nu presupunea un efort psihic imens dar prin OpenID numărul pașilor intermediari sunt reduși la maxim, astfel că procedura de creare a unui cont la „Marele G” a devenit anti-prost. Și chiar cel mai puțin experimentat administrator web este de părere că un proces simplist de înscriere echivalează cu mai mulți utilizatori.

Google Yahoo OpenID

Google vs. Yahoo? Nu chiar…

Întrebarea interesantă care se ridică aici este: „Această mișcare înseamnă că Google i-a declarat război lui Yahoo?

Da și nu; răspunsul este la fel de complicat ca știința predicției traficului web sau istoria Internetului focalizat pe consumatorism.

Yahoo încă primește tone de trafic de la utilizatorii care folosesc utilități ca e-mail, search sau noutăți. Simplificând procesul tranziției către Google pentru accesarea unor servicii similare ar putea fi interpretată de către unii ca un gest amenințător. Bineînțeles că Google va converti cât de mulți utilizatori Yahoo va putea pentru a folosi aceste servicii; este una dintre regulile de funcționare a pieței.

Totuși, aceasta nu înseamnă că Google va măcelari compania Yahoo care domină încă anumite nișe cum ar fi matrimonialele (Yahoo Personals înregistrează profituri consistente) la fel și găzduirea de fotografii (Flickr depășește cu mult Picasa – serviciul similar oferit de Google).

În concluzie, în timp ce mulți utilizatori Yahoo vor fi bucuroși să aibă conturi și acces la serviciile Google, aceasta nu înseamnă începutul sfârșitului sau declararea vreunui război mortal dintre cele două companii. Decodificarea politicii recente a lui Google ne spune că aceasta este compusă din două jumătăți: prima o constituie oferirea utilizatorului a unei experiențe cât mai bune iar a doua este purtarea decentă cu concurența.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.