JaegerMonkey – engine-ul JavaScript cu care Firefox 4 reintră în cursa de viteză

Firefox 4 JaegerMonkey

Mozilla a lansat un build experimental de Firefox 4 care integrează un nou engine JavaScript cu scopul de a se bate de la egal la egal în performanță cu IE9 și de a reduce distanța față de Safari, Opera și Chrome. Acesta este tipul de noutate pe care o așteptam de la Firefox 4 (alături de accelerarea hardware), facilități inovatoare ca „Tab Candy” – rebotezată între timp în „Panorama” – și „Sync” sunt binevenite dar salturile în performanță țin capetele de afiș și utilizatorii mulțumiți.

Din primele teste comparative se pare că performanța lui Firefox 4 în materie de JavaScript este ceva mai bună decât cea reușită de IE9, cel puțin așa rezultă din testele făcute de ConceivablyTech (build-ul cu JaegerMonkey fiind mai rapid în testul SunSpider decât Firefox 4 beta 5). Mai multe detalii despre noul engine JavaScript și performanțele acestuia sunt prezentate pe blogul oficial Mozilla.

Mă bucur să observ că Mozilla nu se lasă impresionată de concurență și are forța să revină în bătălia pentru supremația browserelor, mai ales că la capitolul viteză în JavaScript era codașa plutonului în ultima perioadă.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Serginho spune:

    Chrome si Mozilla sunt browserele care sunt in continua intrecere.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.